Vboi

2 april 2020Rotterdam Ahoy wordt tijdelijke zorglocatie

Meerdere hallen in Rotterdam Ahoy worden deze week ingericht als tijdelijke zorglocatie voor patiënten met en zonder corona die niet naar het ziekenhuis hoeven, maar ook niet thuis kunnen blijven. Als alles volledig bezet is, zullen er een kleine 700 plekken zijn. De hallen worden volgebouwd met verschillende units die vergelijkbaar zijn met ziekenhuiskamers. Op elke kamer kunnen straks vier patiënten liggen. Er komt een sanitaire voorziening en we maken een dokters- en een verplegenden-locatie. Het wordt eigenlijk een klein ziekenhuis dat hier in korte tijd wordt neergezet.

De tijdelijke zorglocatie is bedoeld om ziekenhuizen te ontlasten. Ook mensen die uit het ziekenhuis komen, maar thuis nog hulp nodig hebben, kunnen hier opgevangen worden.

Bedden gevraagd
Voor het inrichten van Rotterdam Ahoy zijn nog ziekenhuisbedden nodig. Mochten er leden zijn die bedden beschikbaar hebben of weten dan zou dat enorm helpen.
Reageren kan dan naar: SK.Buitenkamp@mindef.nl 

Ambassadeurschap
De VBOI is ambassadeur geworden van samenstoppenwijcorona. Een initiatief om te komen tot een eenduidige, herkenbare en gezamenlijke communicatie en kennisdeling tussen bedrijven om zich met elkaar maximaal in te zetten voor een virusarme werkplek en zo deze pandemie te stoppen.

Kijk voor meer actuele informatie op:
www.samenstoppenwijcorona.nl

Namens het bestuur van de VBOI hartelijk dank voor uw hulp!

Naar overzicht