Vboi

1 november 2019Bijna is het zover!

Komende woensdag is het zover: de 27e editie van het VBOI-Congres bij het Leger des Heils, in het 50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont in Ede. De gastvrouwen en -heren van het Leger des Heils en de VBOI zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. Samen met hen, onze dagvoorzitter, de sprekers, de standhouders en natuurlijk de vele deelnemers maken we er een mooie dag van!

Voorproefje
Voor wie niet kan wachten tot woensdag, bieden we alvast een voorproefje op een van de presentaties: veiligheidsborging in de zorg. Met dank aan Hennie de Groot, die hierover sprak met manager kwaliteit en veiligheid Gerard Gerritsen van het Rijnstate Ziekenhuis:

Waar het congresthema omgeven is door mystiek, is er ook aandacht voor verheldering.

Zo neemt Gerard Gerritsen ons mee naar mooie bestemmingen. Hij leidt ons vanuit het gebied van kwaliteitsmanagement en reist met ons via veiligheidsmanagement naar de kern: risicomanagement. Als een echte reisleider zorgt Gerard dat we de juiste weg volgen en de juiste bagage meenemen. Belangrijke aandachtspunten zijn het veiligheidsbeleid, maar ook thema’s als brandpreventie, legionellabestrijding, onderhoud, inkoopbeleid, accreditatie, KPI’s en risicoanalyses. En zoals op iedere reis is er ook aandacht voor de cultuur. Bovendien zit Gerard vol met ‘best practices’. Hij kent mooie verhalen over risico’s en opschaling vanuit de algemene techniek.

Wil je meer weten over de sprekers en de onderwerpen? Bekijk het programma

VBOI wenst iedereen een inspirerend congres!

Naar overzicht