logo linkedin
 •  

  Adverteren

  Snel uw doelgroep bereiken?

  Uw advertentie in ons magazine wordt door meer dan 500 mensen gelezen. Dat lijkt weinig, maar het is wel uw directe doelgroep en u steunt gelijk uw VBOI. Voor nadere informatie neemt u contact op met de redactie.

  Lees verder
 •  

  congres 2017

  Prodent Fabriek

  Donderdag 16 november 2017 -  Parkeren Eemplein te Amersfoort

  Lees verder
 •  

  Lid worden?

  Spreekt de VBOI u aan?

  Als u werkzaam bent binnen een technische dienst van een zorginstelling, woningbouwcorporatie of scholengemeenschap, of levert u aan deze doelgroep, dan is een lidmaatschap een slimme keus.

  Lees verder
 •  

  VBOI

  Vereniging voor Beheer en Onderhoud in Instellingen

  VBOI is een brancheorganisatie voor technici, die belast zijn met het beheer en onderhoud van vastgoed binnen de gezondheidszorg.

  Lees verder
Strik
Gelukkig nieuwjaar!   Binnenkort kunt u hier onze nieuwe website uitpakken!  

Kom op stoom met de VBOI

Kom op stoom met de VBOI22 maart jl. waren wij als VBOI uitgenodigd bij Econosto te Rotterdam om onze kennis op het gebied van stoom weer op peil te brengen. Vanaf twaalf uur was de inloop, waarbij wij getrakteerd werden op een goed georganiseerde lunch.

Na het welkomstwoord van Gertjan Maas, onze secretaris, werden wij meegenomen door de medewerkers van Econosto in de wereld die “stoom” heet. Tijdens de verschillende interessante lezingen kregen we onder andere te horen wat de voor-en nadelen zijn van het gebruik van stoom,daarnaast het nut en de noodzaak van beveiligingen in de installatie. Dit laatste werd nog eens duidelijk na een filmpje van een ketelexplosie in Amerika, waarbij de technische dienst medewerker net klaar was met zijn wachtronde.

Verder is duidelijk geworden dat 10% tot 20% van de condenspotten in de praktijk blijken te lekken, om kosten te besparen is het verstandig om de potten te controleren. Zeker als je er vanuit kan gaan dat een ton stoom gemiddeld 
€ 25,00 tot € 35,00 kost. Hierdoor kan een defecte condenspot tot wel € 4.500,00 per jaar kosten!

Ter afsluiting van de dag zijn wij meegenomen door het imposante magazijn van Econosto en de bijhorende werkplaatsen en testcentra. De rondleiding eindigde in het bedrijfsrestaurant met een goed georganiseerd hapje en drankje om als vakbroeders nog even terug te kijken op de geslaagde middag.

Als VBOI danken wij Econosto voor de goed georganiseerde middag en gastvrijheid.

Kom op stoom met de VBOIKom op stoom met de VBOIKom op stoom met de VBOI 

banner vboi
VBOI Leden: