logo linkedin
 •  

  VBOI

  Vereniging voor Beheer en Onderhoud in Instellingen

  VBOI is een brancheorganisatie voor technici, die belast zijn met het beheer en onderhoud van vastgoed binnen de gezondheidszorg.

  Lees verder
 •  

  congres 2017

  Prodent Fabriek

  Donderdag 16 november 2017 -  Parkeren Eemplein te Amersfoort

  Lees verder
 •  

  Adverteren

  Snel uw doelgroep bereiken?

  Uw advertentie in ons magazine wordt door meer dan 500 mensen gelezen. Dat lijkt weinig, maar het is wel uw directe doelgroep en u steunt gelijk uw VBOI. Voor nadere informatie neemt u contact op met de redactie.

  Lees verder
 •  

  Lid worden?

  Spreekt de VBOI u aan?

  Als u werkzaam bent binnen een technische dienst van een zorginstelling, woningbouwcorporatie of scholengemeenschap, of levert u aan deze doelgroep, dan is een lidmaatschap een slimme keus.

  Lees verder
Strik
Gelukkig nieuwjaar!   Binnenkort kunt u hier onze nieuwe website uitpakken!  

Sociaal project 2017

Dit jaar houdt VBOI haar Jaarcongres op donderdag 16 november in de oude Prodentfabriek te Amersfoort. Speciaal voor u hebben we weer een interessant themaprogramma
samengesteld "VBOI gaat Gasloos! Daarover meer in onze volgende nieuwsbrief.
Want VBOI heeft namelijk opnieuw € 5000,- gereserveerd voor een aansprekend sociaal project. Hiervoor kunt u zich vanaf vandaag weer inschrijven!

Hebt u als VBOI-lid een goed idee voor een sociaal project dat het
welbevinden van cliënten bevordert? Bijvoorbeeld de bouw van een kleine
ergonomische keuken waar mensen met dementie onder begeleiding kunnen koken, de creatie van een verrassende belevingsruimte of het restylen van een
recreatielokaal waar spel en beweging centraal staan? Stuur dan een mailtje naar ons bestuurslid Martijn Ruyg; m.g.ruyg@vboi.nl

Uw sociaal projectvoorstel wordt vervolgens getoetst door het VBOI-bestuur. Bij
goedkeuring verschijnt een aparte pagina op onze website. Op deze pagina kunnen
uw medewerkers, relaties en familie van cliënten stemmen op uw idee. Verzamel
als deelnemende organisatie dus zoveel mogelijk mensen om uw project te
steunen! Zij kunnen hun stem uitbrengen tot 10 november 2017.

De drie projecten met de meeste stemmen gaan door naar
de finale. Tijdens het Jaarcongres op 16 november 2017 geven de drie
genomineerde VBOI-leden een korte projectpresentatie waarna de aanwezige
congresleden de knoop doorhakken. Wordt uw sociaal project de beste van 2017?

Wij zien uw bijdrage graag tegemoet!




De winnaar van ons Sociaal project 2016 was:

Het Leger des Heils

Met het project "Het schuurtje van Siebelien"

In Emmen krijgen ruim 200 sociaal uitgesloten mensen ondersteuning van het Leger des Heils. Zij worden via Leger des Heils 50|50 work toegeleid naar werk, omdat wij geloven dat werk leidt tot een betere aansluiting in de samenleving. Het ontwikkelen van talenten, geeft meer zelfvertrouwen. Ook vrijetijdsbesteding hoort hierbij. Het Leger des Heils organiseert jaarlijks het Kunst en Theaterfestival, waarbij mensen de mogelijkheid krijgen hun talenten te ontwikkelen en te laten zien aan publiek.

Een medewerkster van het Leger des Heils is in Emmen aandachtsfunctionaris voor het Kunst en Theaterproject. Zij zet zich met hart en ziel in voor mensen die sociaal uitgesloten zijn op een creatieve en aansprekende wijze. Na het jaarlijkse festival is een prachtig initiatief ontstaan. Zij heeft een ruimte op het terrein van de dagopvang, waar ook kantoor is voor het ambulante team, een schuurtje ingericht waar deelnemers samenkomen en met elkaar activiteiten ondernemen. Het samenkomen stelt deze deelnemers, voornamelijk kwetsbare vrouwen in staat om hun ervaringen te delen met medelotgenoten. Het ondernemen van activiteiten ontwikkelt talenten waarvan zij zich niet bewust waren, hun zelfbeeld groeit, waardoor zij zich beter staande kunnen houden in hun gezin en in hun buurt. Sociale contacten worden uitgebreid.

Iedereen hoort erbij!

Lees hier het gehele project

banner vboi
VBOI Leden: